Speelplaats

SAMEN LEREN SAMENSPELEN staat op onze speelplaats centraal

Onze speelplaatsvisie bestaat uit 3 pijlers:

Bewegend leren

Op onze groene speelplaats omarmen we het concept van bewegend en onderzoekend leren. Een plek waar elke lerende kansen krijgt om zich te ontspannen, te ravotten, tot rust te komen, te genieten, te ontdekken, zalig niets te doen…

Buiten spelen draagt bij tot de geestelijke en fysieke ontwikkeling van kinderen. Wij willen een gezonde geest in een gezond lichaam. We creëren natuur educatieve speelruimtes met een ruim aanbod aan speelkansen. Doelbewust experimenteren en erop terugkijken is een bijzonder krachtige manier van ontdekkend leren.

Groene natuur

Een groen omgeving zorgt niet alleen voor rust, maar biedt ook talloze leerkansen: door dagelijks in contact te komen met de natuur krijgen onze lerenden waardevolle lessen over het milieu en duurzaamheid.

We dragen zorg voor plant en dier, waardoor de speelplaats een levendige habitat wordt waar lerenden in contact komen met diverse ecosystemen.

De aanwezigheid van schaduwrijke plekken zorgt tijdens de warme zomermaanden voor veilig comfort zodat lerenden optimaal kunnen genieten van hun speelervaringen.   

Coöperatief en verbindend

Een groene speelplaats stimuleert coöperatief en verbindend spelen en leren: door  samen te werken in de buitenlucht, leren ze communiceren, onderhandelen en conflicten oplossen.
Op die manier helpen we hen om een ‘koffertje vol sociale competenties’ te verwerven en kunnen deze nu en later gebruiken in een complexe, multiculturele samenleving.

Er is een speelplaatsreglement uitgewerkt. Dit heeft vooral tot doel ‘het positieve gedrag op de speelplaats’ te bevorderen. Fair-play staat  voortdurend in de kijker.

GO! freinetschool Klim-Op
Blaasveldstraat 57
2830 Tisselt
03 290 76 18
info@klimoptisselt.be

GO! scholengroep Rivierenland
Kerkstraat 3
2830 Willebroek
03 500 95 80
info@rvl.be

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel
02 790 92 00
info@g-o.be